HomeWoning en tuinDe mooiste bloemen en planten voor in je huis en tuin

De mooiste bloemen en planten voor in je huis en tuin

Er zijn zo’n bijna 400.000 verschillende soorten planten in de wereld. Dat zijn er nogal wat! Hoe vind je nu de leukste en mooiste planten voor in jouw eigen huis en tuin? Niet elke plant is namelijk geschikt om in de tuin of in huis te staan en daarom wordt er een onderverdeling gemaakt in plantensoort. Ook wordt er een verdeling gemaakt op toepassing, eigenschappen of standplaats in de tuin. De vijf populairste bloemen en planten zijn op dit moment: de lavendel, bamboe, beukenhaag, klimop en hortensia’s.

Fleur je tuin op met deze mooie bloemen en planten

De populaire hortensia is een fijne tuinplant. Dat is ook niet zo gek, want deze bloem groeit namelijk in allerlei soorten kleuren en maten. De hortensia is een relatief makkelijk tuinplant om te onderhouden. Een hortensia kopen kan gemakkelijk online en daarbij zie je gelijk alle maten en kleuren, waardoor je gelijk de beste keuze maakt voor jouw tuin. De hortensia heeft speciale potgrond nodig. Ze zijn zuurminnende planten en bevatten de grond zorgt ervoor dat ze precies krijgen wat ze nodig hebben. Een andere plant dat veel in je tuin doet is de beukenhaag. Het is een van de sterkste tuinplanten en zorgt ook nog eens voor privacy. Aan de populariteit komt deze volgende plant niks tekort, de bamboe. Ze zijn winterhard en je creëert binnen no-time een Oosterse uitstraling. Het geeft veel sfeer in je tuin en kan in een pot gepland worden voor op het terras of balkon.

Sfeer in je huis creëer je zo

Planten nemen niet alleen stofdeeltjes af, maar breken ook de schadelijke stoffen af. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Het is kortom, goed voor de kwaliteit van de lucht in je huis. Daarnaast zijn het ook echte sfeermakers. Ze voorkomen allergieën, verbeteren de akoestiek in je huis, zorgen voor een betere nachtrust en tot slot zorgen ze voor minder stress. Wie wil dat nou niet? Onderzoek toont aan dat planten in je huis stress vermindert. Het uitzicht op de groene kleur van planten werkt rustgevend, waardoor mensen die zich in een groene omgeving bevinden ook een lagere bloeddruk hebben.

Wil jij nu ook een leuke sfeer in en rondom je huis creëren? Begin dan eens met het planten van planten! Je zult gaandeweg zien dat het een enorm fijne sfeer oplevert en zorgt voor privacy in je tuin. Je geniet meer van de heerlijke zomeravonden buiten met vrienden en familie, wanneer de barbecue wordt aangezet.

Leuk om te lezen