HomeVrije tijdHandige kooktips met specerijen

Handige kooktips met specerijen

Als je lekker wilt eten, is het belangrijk om je gerechten te kruiden met de juiste specerijen. Kruiden geven namelijk niet alleen smaak aan je eten, maar maken het ook gezonder. Specerijen zijn dan ook niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. De meeste specerijen worden gemalen voordat ze worden toegevoegd aan gerechten. Dit kan met een vijzel of specerijenmolen. Wanneer je specerijen gaat malen, is het belangrijk om ze even op te warmen in de pan. Dit zorgt ervoor dat de smaak beter vrijkomt en er meer aroma vrijkomt wanneer je ze vervolgens gaat malen. In deze blogpost gaan we het hebben over de ras en hanout specerij, en de verschillende soorten barbecue kruiden.

Alles over de ras en hanout specerij 

De Arabische keuken is een belangrijk onderdeel van de gastronomie in Marokko en Tunesië. Er zijn vele kruidenmengsels die gebruikt worden in de Arabische keuken, elk met hun eigen unieke smaak. De ras el hanout is een van de meest populaire kruidenmengsels in deze keukens. Het is een mix van verschillende kruiden en specerijen die samen een unieke smaak creëren. Belangrijk om te weten is dat, ondanks de mix van verschillende kruiden en specerijen, deze mix geen zout bevat. De ras el hanout wordt vaak gebruikt om vlees- en groentegerechten te aromatiseren. Ook smaakt het heerlijk in een couscous salade. Je kan het mengsel kopen in verschillende maten strooibus, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en hoe vaak je het zal gebruiken. Je hoeft er niet eens voor naar de winkels aangezien ras en hanout makkelijk online te bestellen is en al binnen enkele dagen op je deurmat zal liggen.

Verschillende soorten barbecue kruiden

Als we het over barbecuekruiden hebben, kun je het natuurlijk over heel veel verschillende mixen hebben. Zo heb je pittige mixen of mixen die perfect zijn voor vlees. Ook voor de vegetarische mensen zijn er barbecue kruiden speciaal bedacht om de groenten een speciale smaak te geven. Er zijn dus verschillende opties wat betreft barbecue kruiden. Je kan bijvoorbeeld zelf je mix maken, of een kant en klare barbecue mix kopen. Als je zelf een mix wilt maken is dit heel makkelijk. Je kunt verschillende soorten barbecue kruidenmixen maken door simpelweg de kruiden die je lekker vindt te combineren. Er zijn geen echte regels voor het maken van deze mixen, dus voel je vrij om te experimenteren met verschillende smaken. Als je liever geen moeite wilt doen met het zelf maken van een kruidenmix, dan zijn er ook genoeg mixes beschikbaar in de webshop VanBeekum. Of je nu houdt van een pittige of mildere smaak, er is altijd wel een barbecue kruidenmix die bij jou past. Neem dus even de tijd om verschillende mixen uit te proberen voordat je een keuze maakt.

Leuk om te lezen