HomeAlgemeenHeb ik een nieuwe bril nodig?

Heb ik een nieuwe bril nodig?

Als je een bril draagt herken je het misschien wel dat je het lastig vind om je oude bril weg te doen. Je bent er natuurlijk helemaal gehecht aan. Het is inmiddels een deel van je persoonlijkheid geworden. Maar misschien ben je ook wel je bril helemaal zat. Wat de reden ook is. Het is wel handig om te weten of je een nieuwe bril nodig hebt. Brillen online kopen gaat tegenwoordig heel erg gemakkelijk. Je hebt tegenwoordig enorme keuzes van aanbod. Heb je bijvoorbeeld al eens van een multifocale bril gehoord? In dit artikel kom je erachter wanneer het tijd is om een nieuwe bril te kopen. 

Fysieke klachten

De eerste klacht die je kan krijgen is dat je veel last krijgt van hoofdpijn. Ook al lijkt je zicht prima met je oude bril, verouderde voorschriften kunnen vermoeide ogen veroorzaken, wat kan leiden tot hoofdpijn. Als je de laatste tijd last hebt van hoofdpijn, is de beste remedie misschien wel een nieuwe bril. Ook kan je gaan loensen als je een nieuwe bril nodig hebt. Mensen loensen om hun ogen beter te focussen en de hoeveelheid licht die hen binnenkomt te verminderen. Tenzij het ongewoon helder is, hoef je niet te turen als je bril goed werkt. Loensen kan een teken zijn dat je een nieuw recept nodig heeft.

Bril ziet er niet meer uit

Hoe je ook kan zien dat je een nieuwe bril nodig hebt is doordat er simpelweg krassen op zitten. Zelfs als deuken, slijtage en krassen onopvallend lijken, kunnen ze je zicht beïnvloeden op manieren waarvan jij je niet bewust bent, wat kan leiden tot vermoeide ogen. Als je lenzen geschaafd of bekrast zijn, kan je het beste een nieuw paar kopen. Verder is het teken dat je glazen niet meer goed schoon worden en wazig ogen. 

Verouderd of outdated

Net zoals functies als UV-bescherming en schitteringvermindering ooit een utopie waren, worden er voortdurend nieuwe technologieën ontwikkeld om je bril beter te maken. Als je bril oud is, kunnen er nieuwe innovaties zijn die je zicht kunnen verbeteren en de ervaring van het dragen van een bril nog beter kunnen maken. Ook kan het zo zijn dat je bril uit de mode is. Als het om brillen gaat, gaan technologie en mode hand in hand. Nieuw ontwikkelde productietechnieken en materialen veranderen voortdurend de mode en betaalbaarheid. Natuurlijk als je zelf je bril niet meer mooi vind is dat al reden genoeg om een nieuwe bril te kopen. Je moet namelijk heel veel je bril opzetten. En het is dan natuurlijk wel zo fijn om je prettig te voelen met je bril op. 

Als jij je in een van bovenstaande kenmerken kan vinden is het verstandig om een nieuwe bril aan te schaffen. 

Leuk om te lezen