HomeWoning en tuinDe leukste kamer voor je kind

De leukste kamer voor je kind

Je kind een leuke kamer geven is het tofste wat er is. Er is niets is beter dan een blij kindergezichtje wanneer er een nieuw behang aan de muur hangt of wanneer er een nieuw speelgoed in de kamer ligt waarmee ze kunnen spelen. Dit hoeft natuurlijk niet elke maand gebeuren maar zo af en toe is het voor je kind hartstikke leuk als er iets in de kamer veranderd. Hier zijn een paar leuke ideeën.

Een tof dekbedovertrek

Het voordeel van het veranderen van een kinderkamer is dat kinderen eigenlijk heel snel tevreden en enthousiast zijn als er iets nieuws te zien is aan de kamer. Hiervoor hoef je dus eigenlijk niet eens heel veel te veranderen. Met kleine aanpassingen kun je een kind al het gevoel geven dat het een hele nieuwe en andere kamer heeft. Je kunt een kind meenemen in dit proces door het zijn of haar eigen dekbedovertrek uit te laten zoeken. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke dekbedovertrekken waar je uit kan kiezen. Een dieren dekbedovertrek heb je in allerlei kleuren en variaties, zoals bijvoorbeeld een eenhoorn dekbedovertrek. Het zal je echt positief verrassen om te zien hoe blij je kindje kan zijn met iets wat voor volwassenen zo simpel lijkt. Maar voor elk kind is het een waar avontuur om onder een speciaal dekbedovertrek te slapen.

Behang

Ook met behang kun je super leuke dingen doen. Je hoeft ook niet de hele kamer te behangen om er wat leuks van te maken. Maar het leuke van behang is dat je er van alles mee kan doen en dat ja is heel goed kan combineren met meubels. Vooral voor kinderen is behang heel leuk. Tijdens het spelen kunnen ze kijken naar figuren op de muur en zich daarover verwonderen. Je kunt zelfs behang laten beschilderen als je dat zou willen. Dit is heel leuk wanneer je kindje bijvoorbeeld graag naar een bepaalde film kijkt of dol is op dieren. In dat geval kun je behang kopen met een dierenprint of met figuren uit hun favoriete film.

Speelgoed

En natuurlijk kan speelgoed niet ontbreken uit de kinderkamer maar voor kinderen zijn spullen een stuk minder waardevol dan voor volwassenen en voor een kinderkamer heb je gelukkig om die reden niet heel veel speelgoed nodig. Het wordt vaak of snel duidelijk wat een kind leuk vindt om mee te spelen daarvan kun je wat kiezen en je maakt je kind de gelukkigste op de wereld. Daarvoor hebben ze dus niet een hele kast vol nodig.

Leuk om te lezen