HomeVrije tijdHobby’s voor binnen en buiten

Hobby’s voor binnen en buiten

Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen, omdat het kan. Even kort ontsnappen aan de realiteit en je ook je tijd nog eens goed besteden, wie wil dat nu niet? Misschien ben je het puzzelen inmiddels wel zat, spendeer je veel te veel tijd op je telefoon of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Nog op zoek naar inspiratie? Dan lees je in dit artikel meer over verschillende hobby’s die je binnenshuis en buitenshuis kunt doen. Zo hoef je je geen enkel seizoen te vervelen.

 

Buiten de deur

Nu de donkere, herfstachtige dagen zijn aangebroken spenderen we weer meer tijd binnenshuis. Toch kun je in deze periode prima een hobby buiten te deur zoeken. Zoek bijvoorbeeld mooie fiets- en wandelroutes uit en haal een frisse neus terwijl je de omgeving ontdekt. Ben je op zoek naar een meer extreme hobby buitenshuis, dan is bushcraften wellicht iets voor je. Bij bushcraften draait alles om het overleven in de natuur. Hierbij komen veel verschillende technieken en kennis kijken, zoals het bouwen van een schuilplaats, het maken van vuur en het vinden van voedsel en water in het wild. Met een complete uitrusting, waaronder een mes, tarp, hakbijl voor hout en militaire rugzak, ga je op pad. Of je nu een beginner of ervaren avonturier bent, bushcraften heeft voor iedereen iets te bieden. Zo vergroot je je zelfredzaamheid en zelfvertrouwen doordat je leert hoe je in de wildernis kunt overleven. Het verbindt je op een dieper niveau met de natuur en vergroot je begrip van het milieu. Ook leer je wat je moet doen als alle moderne voorzieningen wegvallen en je op jezelf bent aangewezen. Bushcraften is één en al avontuur en uitdaging, wat je een onvergetelijke ervaring brengt.

 

Binnenshuis

Door de wisselende seizoenen is niet iedere dag van het jaar geschikt om buiten iets te gaan ondernemen, daarom kun je je nieuwe hobby ook binnenshuis zoeken. Laat je creatieve brein de vrije geest door te tekenen, schilderen of verven of maak je eigen sieraden en kleding, helemaal naar jouw smaak. Sta je graag in de keuken, verras dan je vrienden, en natuurlijk jezelf, met zelfgemaakte taarten, cakes, koekjes of andere lekkernijen. Vind je het leuk om iets ouds in iets nieuws om te toveren, probeer dan eens het flippen van meubels uit. Sla bij de kringloopwinkel een oud meubelstuk op de kop, maak ‘m weer als nieuw in een modern jasje en geef hem een mooi plekje in huis. Zin om bij te verdienen met je nieuwe hobby? Probeer de meubels dan weer door te verkopen op tweedehands sites of social media. Zo heb je niet alleen een leuke tijdsbesteding, maar verdien je er ook nog eens iets aan.

Leuk om te lezen