HomeVrije tijdMaak je interieur compleet met steigerbuizen

Maak je interieur compleet met steigerbuizen

Hoewel we het thuis vaak prima voor elkaar hebben, kan het interieur zo nu en dan wel een upgrade gebruiken. Breng jij je vrijdagavond liever bij vrienden door in plaats van dat je hen thuis uitnodigt? Of heb je net een nieuwe woning maar weet je nog niet goed hoe je het naar jouw smaak in moet richten? Dan is het tijd om weer wat aandacht en liefde in het interieur te steken. Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag weer fris te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk. Je interieur compleet maken doe je met behulp van steigerbuizen. Benieuwd waar je deze buizen allemaal voor kunt gebruiken? Lees dan verder in dit blog.

 

Waarom steigerbuizen?

Steigerbuizen worden in principe in de bouw gebruikt om steigers te creëren. Deze buizen hebben namelijk veel verschillende voordelen. Zo zijn ze stabiel bij zowel verticaal als horizontaal gebruik, zijn ze modulair, duurzaam, veelzijdig én onderhoudsvriendelijk. Daarom worden steigerbuizen niet alleen in de bouw gebruikt, maar komen ze ook binnenshuis goed van pas. Steigerbuizen zijn gemaakt van staal of aluminium en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Naast de bekende zilvergrijze kleur kun je ook kiezen voor een steigerbuis zwart voor een meer moderne en strakke uitstraling in huis.

 

Steigerbuizen in huis

 Met steigerbuizen kun je alle kanten op. Heb je in huis bijvoorbeeld niet genoeg ruimte aan je huidige kledingkast maar wil je ook geen extra kast aanschaffen, dan biedt een steigerbuis de ideale oplossing. Door een steigerbuis aan de wand te plaatsen en er eenvoudig kledinghangers aan te hangen creëer je weer wat extra opbergruimte voor je kleding. Op deze manier kun je steigerbuizen ook als kapstok in de hal gebruiken, waarbij je gebruik kunt maken van haakjes aan de buis. Geen gedoe dus meer met jassen over elkaar moeten ophangen, maar altijd voldoende ruimte. Steigerbuizen kunnen ook het armatuur vormen van een unieke hanglamp boven de eettafel. Hang de steigerbuis op aan kabels, draai er een snoer met lampen omheen en voorzie je interieur van een zelfgemaakte hanglamp. Daarnaast kun je steigerbuizen gebruiken voor grotere projecten, bijvoorbeeld voor het maken van een tuinset. Door het onderhoudsvriendelijke materiaal kunnen steigerbuizen prima functioneren als onderstel van een nieuwe loungebank of tuintafel. Niet alleen een oplossing die prettig is voor je portemonnee, maar ook een duurzaam idee waarmee je het milieu een groot plezier doet. Je kunt een steigerbuis kopen bij Steigerbuisstunter.nl om jouw eigen DIY-project te beginnen. Voor welk uniek project ga jij?

Leuk om te lezen