HomeZakelijkNieuwe heftruck kopen? Hier moet je op letten

Nieuwe heftruck kopen? Hier moet je op letten

Wil je een nieuwe heftruck kopen voor je bedrijf? Dan heb je de keuze uit een ontzettend ruim aanbod met ontelbaar verschillende soorten heftrucks. Ieder heftruck met zijn eigen functionaliteiten en voor- en nadelen. Het kan door dit ruime aanbod lastig zijn om de juiste heftruck te vinden voor jouw bedrijf. Zeker wanneer je nog niet zo goed weet wat voor soort heftruck bij je past. Daarom lees je in dit blog hoe je erachter komt welke heftruck het beste bij jou past en aan welke randvoorwaarden je nieuwe heftruck in ieder geval moet voldoen.

Waar wil je de heftruck voor gebruiken?

Om helder te krijgen welk type heftruck het beste bij jouw bedrijf past, is het belangrijk om te weten hoe je de heftruck precies wil gaan gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat je een antwoord hebt op de volgende vragen: 

  • Hoe zwaar zijn de dingen die de heftruck moet kunnen dragen? 

  • Hoe groot zijn de dingen die de heftruck moet kunnen dragen?

  • Ga je de heftruck alleen in een magazijn gebruiken, of moet de heftruck ook buiten kunnen rijden? 

  • Hoe breed zijn de gangpaden waar de heftruck doorheen moet kunnen bewegen?

  • Hoe hoog zijn de gangen, deuren en andere plaatsen waar de heftruck doorheen moet kunnen bewegen? 

  • Moet de heftruck alleen horizontaal of ook verticaal kunnen tillen en bewegen?

  • Wordt de heftruck dagelijks gebruikt? 

Welk type heftruck past bij jou?

Afhankelijk van je antwoorden op de bovenstaande vragen, kun je een keuze maken uit vorkheftrucks, reachtrucks, palletwagens, stapelaars, hoogbouwtrucks en orderpicktrucks. Daarnaast is het type aandrijving van de heftruck belangrijk. Ieder type aandrijving past bij een ander soort gebruik:

 

  1. Elektrische heftrucks:

Deze heftrucks zijn met name geschikt om te gebruiken in binnenruimtes, zoals een magazijn. Ook voor voedselverwerkingsbedrijven zijn deze heftrucks goed geschikt. Wel is het belangrijk dat je deze heftruck niet te intensief gebruikt, omdat de batterijen van de heftruck opgeladen moeten worden en de heftruck daardoor af en toe stil staat.

 

  1. LPG en diesel heftrucks:

LPG heftrucks kun je binnen en buiten gebruiken. Een LPG-heftruck is goed geschikt voor het werken op snelheid en het tillen van zware producten. Een diesel heftruck is geschikt om buiten te gebruiken en kan ook goed tegen hellingen op rijden.

Let op de veiligheidscertificeringen van de heftruck

Ga bij de aanschaf van een nieuwe heftruck altijd na of deze voldoet aan de veiligheidseisen. De heftruck moet minimaal beschikken over een VA- en CE-certificaat. 

Leuk om te lezen