HomeAlgemeenUitvaart Amsterdam 

Uitvaart Amsterdam 

Een uitvaart is de allerlaatste confrontatie van de mens met haar dierbaren. Omdat deze ontmoeting de laatste herinnering aan de persoon is, is het van belang dat dit gebeurt op een zo goed mogelijke manier. Er zijn diverse ondernemingen die een uitvaart in Amsterdam kunnen organiseren. 

Hoe verloopt een uitvaart in Amsterdam? 

Een uitvaart in Amsterdam is over het algemeen apart. Nederlanders zijn gemiddeld genomen redelijk gierig en dit is een eigenschap wat eigenlijk nooit verdwijnt, ook niet als een bepaalde persoon overlijdt, dit resulteert vaak in een terughoudende ceremonie. Bij Amsterdamse begrafenisondernemers is dit wel een ander verhaal, Amsterdammers staan over het algemeen niet bekend als gierig, waardoor de aanpak van een uitvaart ook van een ander niveau is. De afsluiting van het leven van de desbetreffende persoon wordt gevierd op een manier die niet meer dan passend is, mensen vinden dit vaak te overdreven, maar wat kan er overdreven zijn aan een afsluiting van een dierbare wiens leven zo ongelooflijk veel betekend kan hebben, dat is toch met geen pen te beschrijven. 

Begrafenisondernemer

Eén van de meest spraakmakende uitvaarten in Amsterdam is natuurlijk die van de grootheid hemzelf; André Hazes. De uitvaart van deze rasechte Amsterdammer, die al op jonge leeftijd is overleden, is één van de uitvaarten die de uitvaartcultuur van Amsterdam heeft gevormd. Hazes had een overdreven top of the bill begrafenis, niets was te gek en alles was fantastisch. Als deze legende het leven niet had gelaten, hadden Amsterdamse uitvaarten er heel anders uitgezien. Deze uitvaart was dan ook een fantastische prestatie van de desbetreffende begrafenisondernemer.

Hoe ziet een uitvaart eruit? 

Vaak begint een uitvaart met een dienst, waarin mooie herinneringen worden opgehaald. Dit wordt vaak gedaan door naasten, zoals familie en vrienden. Vaak zijn dit korte kenmerkende anekdotes, verhalen die omschrijven waarom de te herdenken persoon zo'n topper was en waarom hij dit voor altijd zou blijven. Tussen deze herinneringen door worden vaak ook liederen gespeeld. Het doel van deze dienst is een passend afscheid geven aan de overledene, om er even bewust bij stil te staan wat deze persoon in zijn leven betekend heeft. De begrafenisondernemer kan de nabestaanden daar goed mee helpen.

 

 

Leuk om te lezen