HomeFinancieelAutoZo koop jij een auto

Zo koop jij een auto

Moet je voor de aanschaf van je nieuwe bedrijfswagen of gezinsauto voor een busje gaan, of toch een personenwagen? Hoe kies je nou tussen een busje van Dutchvans en een mooi exemplaar van daily bus? En hoe bepaal je of je voor een nieuwe -of tweedehandsauto moet gaan? Allemaal lastige vragen, en ook vragen waar iedereen een ander antwoord op gaat vinden omdat de aanschaf van een auto, bedrijfswagen of gezinsauto of iets ertussenin, heel persoonlijk is. Lees hier alle tips en dingen waar je over na moet denken om je keuze te maken!
 

Budgetteren kan je leren!

 

De aanschaf van een auto, of het nu een nieuwe Opel of eentje van Dutchvans is, is een spannende uitgave. Hij is gelukkig alleen spannend wanneer je er onvoorbereid ingaat. Hoe bereid je voor op zo’n uitgave, vraag je je af? Dat is vrij simpel; je moet je allereerst realiseren dat een auto geen eenmalige uitgave is, maar een blijvende en lange termijn investering. Hoe dan? Bij een auto komt niet alleen de aanschafprijs kijken, maar ook dingen als belasting, brandstofkosten, regulier onderhoud en reparaties mochten er dingen misgaan, om maar een paar dingen te noemen. Maar denk ook nog eens aan accessoires én schoonmaak, en onderhoud wat niet in een garage maar wel in je portemonnee gebeurt. Een auto is een flinke investering, ook omdat je moet blijven investeren in je busje van Dutchvans of daily bus of in je mooie gezinsauto. Budgetteer altijd voor meer dan je denkt nodig te hebben; dan zit je waarschijnlijk precies goed.

 

Functieproef

 

En dan nog een vraag die tergend logisch klinkt; waar ga je je auto voor gebruiken? Word je Dutchvans busje een bedrijfswagen of een manier om al je kinderen én huisdieren te krijgen waar ze allemaal moeten zijn en ook nog eens met elkaar op vakantie te kunnen? Wil je met een glimmende, snelle auto naar je werk of met een duurzame, elektrische auto die ook nog eens goed is voor Moeder Aarde? Iedereen heeft andere levensbehoeftes én dus ook andere behoeftes van hun auto of busje, zelfs als het een bedrijfswagen betreft. Kies je auto in eerste instantie op hoezeer hij jouw behoeftes vervult, niet op de mooiigheid. 

 

Een auto is budgetteren en behoeftes vervullen. Zolang je die twee dingen in je achterhoofd (of liever nog je voorhoofd) houdt, komt jouw aanschaf goed. Dat moet lukken, toch? 

Leuk om te lezen