HomeZakelijkDe werktijden van je werknemers bijhouden

De werktijden van je werknemers bijhouden

Als je een eigen bedrijf hebt, is de kans ook vrij groot dat je werknemers in dienst hebt. Je werknemers zijn er namelijk verantwoordelijk voor dat ze de opdrachten uit te voeren. Werknemers krijgen vaak vaste werktijden mee en moeten dus ook op tijd op de werkvloer verschijnen. Helaas komt het wel eens voor dat een werknemer ziek is of te laat op de werkvloer verschijnt. Het bijhouden van de werktijden van je werknemers is erg belangrijk. Wil je weten waarom? Lees dan vooral even verder. 

 

Je hebt een duidelijk overzicht

Een van de redenen waarom het altijd belangrijk is om de werktijden van je werknemers bij te houden, is dat je een duidelijk overzicht hebt. Je kunt makkelijk achterhalen welke werknemers op tijd zijn, maar ook welke werknemers vaak te laat komen op de werkvloer. Aan de hand van de verzamelde gegevens kun je de werknemers die op tijd komen belonen, maar ook werknemers die niet op tijd komen aanspreken. Houd er wel rekening mee dat het altijd verstandig is om een werkrooster maken. Zo weten werknemers ook wanneer ze op de werkvloer verwacht worden. 

 

Administratie en boekhouding

Wanneer je werknemers in dienst hebt, dan moet je bedrijf verschillende belastingen betalen en ook de salarissen van je werknemers uitbetalen. Het is dan ook erg belangrijk dat er een overzicht is van de gewerkte uren, want de kans is groot dat de Nederlandse Belastingdienst je boekhouding wilt controleren. Het is dan wel zo handig als de gewerkte uren van je werknemers er ook in vermeld staan. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er een kans aanwezig dat je een boete krijgt van de Nederlandse Belastingdienst en dat wil je altijd zien te voorkomen. Het is daarom verstandig om de boekhouding altijd te laten doen door een boekhouder of een accountant. 

 

Hoe kun je de uren van je werknemers bijhouden?

Als je de uren van je werknemers goed wilt bijhouden, dan kun je dat op allerlei verschillende manieren doen. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een uitklok apparaat. Dit is een apparaat die je werknemers kunnen gebruiken wanneer ze op de werkvloer komen, maar ook wanneer ze de werkvloer verlaten. Het is verstandig om voor een apparaat te kiezen die je kan koppelen aan de boekhouding, maar ook aan het roostersysteem. Hiermee verminder je het aantal fouten die er gemaakt kunnen worden, maar ook het aantal administratieve handelingen. 

 

Leuk om te lezen