HomeVrije tijdDe leukste citytrips in België

De leukste citytrips in België

Ons land mag dan klein zijn in vergelijking met andere landen, toch heeft België heel wat te bieden! Of je nu het liefst de hele nacht door feest, een speciaal biertje drinkt in de kroeg of de rust opzoekt in de natuur, het kan allemaal! In deze onzekere tijden is reizen naar het buitenland niet zonder risico. Geannuleerde vluchten, veranderende regelgeving en onzekerheid over de gezondheid kan al snel roet in het eten gooien wanneer je op vakantie wil gaan. Dat is dan ook precies de reden dat reizen binnen België een stuk aantrekkelijker is! Gewoon je eigen taal kunnen praten en op de hoogte zijn van wetten en regels is dan ook wel erg fijn wanneer je er even uit wil. In deze blog vertellen wij je de leukste steden voor jouw volgende citytrip!

Gezellig naar Gent

Gent wordt gezien als de mooiste stad in België. Dit is mede te danken aan de prachtige en sfeervolle huisjes en de karakteristieke straatjes. Zodra je de stad binnenloopt merk je hoe bruisend deze stad is. Gezellige barretjes, leuke winkelstraten of een mooi stadspark zorgen ervoor dat je in Gent je ogen uitkijkt. Het is dan ook niet zo vreemd dat er veel studenten en jonge gezinnen in deze levendige stad wonen. Wanneer je toe bent aan een frisse wind en nieuwe indrukken, dan ben je bij deze stad aan het goede adres. Je kunt er zelfs voor kiezen om Gent vanaf het water te verkennen. Boek bijvoorbeeld één van de vele boottours voor een gezellig dagje uit!  

Het levendige Leuven

Een andere leuke stad in België is Leuven. Dit is net zoals Gent een echte studentenstad, met het nodige entertainment om het jonge publiek te vermaken. Je kunt dus rekenen op veel gezelligheid, leuke pleintjes en sfeervolle restaurants. Voor een avondje stappen kom je in deze stad ook niets tekort. Voor een goed feestje kan je het beste naar de Oude Markt gaan. Op dit pleintje vind je namelijk veel gezellige cafés en dansbars waar je tot in de vroege uurtjes een dansje kunt wagen. Ook voor de gokliefhebbers is er genoeg te beleven. Zo bezoek je bijvoorbeeld een casino in Leuven om een gokspelletje te spelen. Pas wel op voor een gokverslaving, een gokje wagen moet natuurlijk wel leuk blijven. Wanneer je het gevoel hebt dat jouw speelgedrag uit de hand loopt kan het raadzaam zijn om met een professional te praten. 

Leuk om te lezen