HomeAlgemeenVerpakkingen in allerlei soorten en maten

Verpakkingen in allerlei soorten en maten

Het verpakken van producten is erg belangrijk. Niet alleen om de kwaliteit van het product te behouden, maar ook om het goed te vervoeren. Zodat de producten onbeschadigd aankomen op plek van bestemming. Daarnaast kunnen producten in verpakkingen vaak goed gestapeld of samen verpakt worden om het vervoer of de opslag ervan nog meer te verbeteren. Verder zijn er ook speciale verpakkingen voor speciale doeleinden. Zo zijn er speciale verpakkingen die voedsel goed beschermen, zodat ze minder snel bederven. Er zijn heel veel verschillende verpakkingsmaterialen: papier, karton, metaal, glas, plastic, textiel, keramiek, hout of kurk. 

Verschillende verpakkingszakken 

Een van de meest voorkomende verpakkingen zijn zakken. We zien ze overal om ons heen in de supermarkt, in de kledingwinkel en op straat. Veel zakken om ons heen zijn gemaakt van plastic. Hierdoor zijn ze stevig en bestendig tegen regen. Ook kunnen deze plastic zakken worden hergebruikt. Alleen gebeurde dit niet altijd evenveel. Vaak werden plastic zakken na één keer gebruikt niet opnieuw gebruikt. Soms gooien we ze direct weg of we vergaten ze mee te nemen als we ze nog een keer nodig hadden. Zo kochten we vaak weer een plastic zak en ga zo maar door. We gebruiken ook veel plastic zakken voor het weggooien van afval. Wederom worden deze zakken vaak maar één keer gebruikt. Naast de plastic zakken die vooral voor het vervoeren van producten worden gebruikt. Zijn er ook zakken die meer worden gebruikt voor het verpakken van producten, verpakkingszakjes. Zoals stazakken, gripzakjes en blokbodemzakken. Met behulp van stazakken kunnen koffiebonen of andere voedselwaarden worden verpakt. Zo worden de voedingsmiddelen goed beschermd en zien ze er ook nog stijlvol uit. De gripzakjes zijn erg makkelijk te sluiten en beschikbaar in verschillende kleuren. Ze kunnen worden geleverd met of zonder ophanggat. Zo kunnen de gripzakjes ook eenvoudig worden opgehangen in de winkel. De blokbodemzakken worden veelal gebruikt voor het verpakken van noten, chocolaatjes, koekjes en andere etenswaren. Dankzij de vlakke bodem kunnen de zakken goed rechtop blijven staan. 

Lp hoezen 

Net zoals producten beschermd moeten worden, moeten ook lp’s worden beschermd. Verzamelaars en verkopers van langspeelplaten willen dat ze goed beschermd zijn. Lp’s zijn namelijk erg breekbaar en gevoelig voor stof en andere vuiligheid. Maar de buitenkant van de albums zijn vaak prachtig en moeten beschermd worden. Met behulp van lp hoezen blijven de albums in een goede staat. Ze voorkomen dat de albums beschadigd raken. De hoezen zijn gemaakt van helder polypropyleen folie, zo blijven de albums nog goed zichtbaar. Er kan worden gekozen tussen hersluitbare hoezen of juist niet. Hersluitbare hoezen zijn wel iets duurder, maar een stuk handiger.

Leuk om te lezen