HomeZakelijkOndernemen in het buitenland

Ondernemen in het buitenland

Ben jij van plan om je onderneming uit te gaan breiden naar bijvoorbeeld het buitenland? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina door te nemen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tripje naar het buitenland voor zakelijke doeleinde zo goed mogelijk wordt ingezet. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je de tijd in het buitenland zo optimaal mogelijk kunt insteken. 

Combineren met een vakantie

Als je voor zakelijke doeleinden bijvoorbeeld een dag naar Budapest moet reizen, is het altijd aan te raden om hier een stedentrip Budapest van te maken. Door een stedentrip Budapest te maken kun jij enerzijds je zaken regelen terwijl je anderzijds een kleine vakantie kunt nemen en dat wordt vaak als zeer prettig ervaren. Het is altijd aan te raden om meerdere dagen te boeken waarbij je tussentijds een zakelijke meeting zal hebben. Hierdoor zul jij je tijd optimaal benutten en heb jij echt het gevoel dat je op vakantie bent. Daarnaast is het ook nog eens fijn dat je de kosten op de zaak kunt declareren.

Het bewaren van bonnetjes

Als je besluit om op vakantie te gaan met een zakelijk karakter die overheersend is, is het mogelijk om de kosten op de zaak af te laten trekken. Dit is natuurlijk gunstig, want hierdoor zul jij geld besparen. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee dient te houden en wat de voordelen hiervan zijn? Neem dan direct contact op met jouw boekhouder of accountant voor andere informatie. Je zult verstelt staan wat het onderaan de streep kan schelen. Let op, het is dus niet mogelijk als je alleen besluit een stedentrip Boedapest te boeken. Er moet echt een zakelijk motief ten grondslag liggen als je een goede keuze wilt gaan maken.

Het huren van een taxi of auto

Als je in het buitenland bent voor zakelijke doeleinde is het wel van belang dat je van punt a naar b wordt gebracht. Het is om deze reden altijd goed om van tevoren te kijken naar vervoersmiddelen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Het zou immers zonde zijn als je achteraf erachter komt dat je een afspraak hebt gemist omdat je hier niet in voldoende mate over hebt nagedacht. Je kunt eenvoudig een taxi in het buitenland huren voor een dagdeel zodat je zeker weet dat je op tijd komt.

Leuk om te lezen