HomeFinancieelAutoZonder zorgen een nieuwe auto rijden? Kies voor operational lease

Zonder zorgen een nieuwe auto rijden? Kies voor operational lease

Een compleet nieuwe auto aanschaffen is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het geld dat daarvoor nodig is, is lang niet altijd zomaar voor handen. Toch is er wel een mogelijkheid om een compleet nieuwe auto te gaan rijden, maar dan voor een vast bedrag per maand. Bij lease.auto kun je terecht voor operational lease. Bij operational lease is alles, behalve de brandstof, inbegrepen. Je rijdt dan een spiksplinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Bij dit bedrag is inbegrepen: de auto zelf, het onderhoud, de wegenbelasting, de verzekeringen, pechhulp en zelfs vervangend vervoer bij schade. Je moet alleen nog even zelf tanken of opladen, maar dat is te overzien.

Operational lease is een goede oplossing

Wil je een nieuwe auto gaan rijden, maar wil je daar niet in één keer al het geld op je spaarrekening aan kwijt zijn of een lening voor moeten afsluiten? Dan is operational lease écht iets voor jou. Je hebt de keuze uit honderden auto's, van alle merken en van alle types. Je kunt online direct je wensen aangeven. Wil je een handgeschakelde auto of liever een automatische transmisse? Moet het een extra luxe versie zijn of neem je genoegen met een meer basic exemplaar? Kijk maar eens op de site, je zult versteld staan van de mogelijkheden.

Wil je uiteindelijk eigenaar worden van de auto?

Dan is operational lease net niet de juiste oplossing. Het voordeel van operational lease is immers dat je, aan het eind van de looptijd van je contract, gewoon kunt overstappen in een nieuwer model. Wanneer je uiteindelijk eigenaar wilt worden van de auto, dan is het slimmer om te kiezen voor financial lease. Dit is een soort huurkoop overeenkomst. Je betaalt dan een vast bedrag per maand met nog een eindsom. Ondertussen rij je alvast in je eigen auto. Dit geeft jou ook direct alle verantwoordelijkheid voor deze auto. Je zult deze, bijvoorbeeld, zelf moeten verzekeren.

Leasen is ook mogelijk wanneer je alleen privé rijdt

Je kunt dan zelf bepalen welke leasevorm het best bij jou past. Bepaal wat je per maand wilt besteden en ga op zoek naar een auto die daaraan kan voldoen. Je hebt dan de vrijheid om te gaan en te staan waar jij wilt. Ben je ZZP'er of startende ondernemer? Dan kan het aangaan van een leaseovereenkomst nog wel eens lastig zijn. Toch zijn er ook dan verschillende mogelijkheden. Kies dan bijvoorbeeld voor financial lease: de auto is dan je onderpand.

Leuk om te lezen