HomeFinancieelAutoDe ontwikkeling van de automarkt

De ontwikkeling van de automarkt

Momenteel is er een grote omslag bezig in de manier van ons leven. Alles wordt steeds beter voor het milieu en hier komt ook meer de nadruk op te liggen. Nergens is dat beter te zien dan in de auto industrie. Niet alleen door regulatie vanuit de overheden maar ook vanuit hun zelf willen zij een schonere toekomst voor ons allen creëren. De eerste auto’s zijn ontwikkeld in 1885, toen werd er absoluut nog niet gekeken naar het verbruik van de auto maar vooral naar de mogelijkheid om überhaupt vervoert te worden zonder gebruik te maken van mens of dier. Over de jaren heen stond vooral snelheid en comfort als belangrijkste pijlers in de auto-industrie. Tot we de eerste brandstof crisis kregen en ook de autoloze zondag hier in Nederland rond 1939 werd ingevoerd. Doordat er een schaarste was aan benzine. Sinds 1999 zijn we begonnen met de autoloze zondag als zijnde een milieubewustzijn dag. Ook de auto-industrie heeft dit gehoord en heeft de pijlar zuinigheid steeds hoger in het vaandel staan.

Autobezit

Doordat de auto’s steeds zuiniger werden is het voor meer mensen toegankelijker geworden om auto’s te bezitten. Hier kunnen vele redenen voor zijn, denk bijvoorbeeld aan strikt zakelijk vervoer, voor de boodschappen, als hobby enzovoorts. Voor sommige ondernemers blijft de aanschaf van een auto toch nog steeds een te dure bedoeling. Gelukkig is hiervoor de mogelijkheid tot een financial lease. Hierbij wordt het bedrag van de auto door een externe partij gefinancierd. Het fijne aan dit systeem is dat u wel direct de eigenaar van de auto bent maar dit dus in termijnen kunt afbetalen. Doordat u de economische eigenaar bent profiteert u dus wel van alle fiscale voordelen die hierbij komen kijken. Als de termijn dan is afgelopen bent u ook direct de volledige eigenaar van de wagen en houdt u deze dus ook. Een win-win situatie dus eigenlijk.

Alle mogelijke soorten

Tegenwoordig komen auto’s in alle vormen en maten. Er zijn zelf modellen zoals de Reliant Robin die slecht op drie wielen rijden maar nog wel worden gezien als auto. Ook is de elektrische auto tegenwoordig steeds meer in opmars aan het komen. Via nationale autolease is het gemakkelijk om auto’s van alle soorten en maten te leasen. Of het nu gaat om nieuwe auto’s, occasions, elektrische of bedrijfswagens, alles is mogelijk bij deze aanbieder. Het maakt het voor zowel particulier als ondernemer ontzettend gemakkelijk om bij deze partij aan een auto te komen en te zorgen dat alle zaken goed op rolletjes blijven.

Leuk om te lezen