HomeZakelijkWat heb je nodig voor een restaurant?

Wat heb je nodig voor een restaurant?

Als je een restaurant wil gaan opstarten is dat fantastisch nieuws. Niet veel mensen durven zich hier nog aan te wagen na het toeslaan van allerlei corona maatregelen waarbij de horeca nu niet bepaald werd gespaard. Je hebt daarom een hoop lef, maar ook een echt ondernemershart. Je wil graag een restaurant opstarten en dat is een hele uitdaging. Er komt veel verantwoordelijkheid op je af en dat is nogal een dingetje. Om die verantwoordelijkheid te kunnen dragen is het belang dat je goed beslagen ten ijs komt, dat je bent voorbereid. Daar gaan we je mee helpen. We vertellen je namelijk wat je allemaal nodig hebt voor het opstarten van een restaurant. We gaan in op meerdere aspecten die allemaal van belang zijn voor het opstarten van je restaurant. 

Standaard apparatuur

Allereerst de standaard apparatuur. Je moet simpelweg voldoen aan alles wat je nodig hebt om gerechten te bereiden, eten op te slaan, drankjes te maken, dingen schoon te maken en ga zo maar door. Je kunt, als je wil weten wat je hiervoor nodig hebt, eens opzoeken ‘benodigdheden horeca keuken’ of ‘benodigdheden spoelkeuken’ en ga zo maar door. Je zult bijvoorbeeld hoe dan ook een horeca koelkast, een grillplaat, een biertap, een vriezer, een wijnkoelkast en een afwasmachine nodig hebben. Dit zijn een aantal van de dingen die je sowieso nodig gaat hebben, maar er is natuurlijk nog veel meer. 

Personeel

Personeel is schaars in de horeca. Althans, goed personeel dan. Je moet je daarom onderscheiden van de rest van de horecazaken op elk gebied; ook voor personeel. Een goed salaris bieden, leuke werkzaamheden en ga zo maar door. Zoek bijvoorbeeld bij een hotelschool en andere plekken waar je mensen met een écht hart voor de horeca kunt vinden. Je moet hier je tijd voor nemen, want het is lastiger dan je denkt om horecapersoneel te vinden. 

Interieur

Het interieur in een restaurant wordt door velen vaak onderschat. Het interieur bepaalt namelijk in grote mate de sfeer. Het is zo dat het interieur een sterk aanwezig onderdeel van de omgeving is. Als je een luxe inrichting kiest, creëer je dus ook een luxe sfeer. Ga je wat meer voor het gebruik van hout, kleedjes, lekkere stoelen en een open haard? Dan heb je al snel een lekker warme en knusse sfeer te pakken. 

 

Leuk om te lezen