HomeZakelijkWat je nodig hebt voor het opstarten van een horecazaak

Wat je nodig hebt voor het opstarten van een horecazaak

 

Als je een bedrijf wil starten, willen we je van harte feliciteren. Als dit ook nog eens een bedrijf in de horeca is, dan willen we je al helemaal feliciteren! Dit is een hartstikke mooie prestatie en een geweldige droom. Waarom? Omdat de horeca een super mooie sector is. Je hebt de mogelijkheid in handen om mensen een ervaring te bieden, een lach op hun gezicht te toveren. Tevens heb je de mogelijkheid om een blijvende impact te maken en een industrie veranderende zaak neer te zetten. Allemaal erg mooi, maar hoe doe je dat dan? Nog beter geformuleerd; wat heb je dan nodig om zo’n zaak op te zetten. Wij willen het met je bespreken in deze blog. We gaan daarbij in op de, volgens ons, belangrijkste en niet voor de hand liggende elementen van een horecagelegenheid. Je zult ons niet horen zeggen dat je een fornuis nodig hebt.

Interieur

Allereerst willen we je meegeven dat het interieur van een horecagelegenheid belangrijker is dan je denkt. Veel horeca eigenaren besteden hier niet voldoende aandacht aan en dat is dan ook wel een beetje te zien. Zonde, want het kan een horecazaak maken of kraken. Het interieur geeft een geweldige, belangrijke sfeer aan je zaak en daarom moet je het zeker meenemen in je plan. Leg daarbij de nadruk op de vloer, dit is de basis voor je interieur. Kijk bijvoorbeeld eens bij een laminaat groothandel. De allerbeste horeca vloeren zul je hier tegen een scherpe prijs kunnen inslaan. Als je hulp nodig hebt met het interieur kun je altijd een interieurstylist inschakelen, dat is geen schande.

Personeel

Daarnaast wordt, hoe belachelijk het ook klinkt, het personeel nog steeds onderschat in de horeca. Onnodig en ook heel dom, aangezien het personeel van cruciaal belang is in je zaak. Het personeel zorgt onder andere voor de ervaring die je je klanten biedt. Neem je personeel daarom mee in beslissingen, sta open voor hun suggesties, talenten en eigenschappen. Als je dit doet, zullen ze zich ook meer betrokken voelen bij de zaak. Dit resulteert op zijn beurt weer in het feit dat je personeel minder snel weggaat, productiever is, zich meer zal inzetten en ga zo maar door. Ook zul je over het algemeen meer input en dus nieuwe ideeën krijgen; alleen maar goed dus! Maak er maar eens gebruik van, dat verdien je. 

Leuk om te lezen