HomeFinancieelWat kun je doen na een kettingbotsing?

Wat kun je doen na een kettingbotsing?

Een auto-ongeluk is iets wat niemand wilt meemaken. Helaas gebeuren ze wel vaker dan we denken. In Nederland komen er jaarlijks ongeveer 50.000 auto-ongelukken met letsel tot gevolg voor. Dit aantal kan nog veel hoger uitvallen als ook de ongelukken met materiële schade worden meegeteld. Het is dus belangrijk om goed op te letten wanneer je de weg op gaat.

Het kan iedereen overkomen: een ongeluk met de auto. Gelukkig zijn de meeste ongelukken niet ernstig, maar soms kan er wel degelijk schade en letsel ontstaan. En dat is natuurlijk vervelend. Het kan zelfs zowel fysiek als mentaal voor veel problemen zorgen. Een zeer lang revalidatieproces, inkomensverlies, en misschien zelfs blijvend letsel. Dit kan erg veel kosten met zich meebrengen. Het is dan ook goed om te weten wat jouw rechten zijn met betrekking tot het verkrijgen van een schadeclaim. Maar wie is er nu eigenlijk aansprakelijk voor de kettingbotsing? Een letselschade advocaat kan bijstaan in het gehele proces. In deze blog bespreken wat je kunt doen wanneer je te maken hebt met een kettingbotsing. 

Wie is er aansprakelijk bij een kettingbotsing?

De achteroprijdende auto is aansprakelijk voor het ongeval. Hierdoor is deze persoon verantwoordelijk om verantwoordelijkheid te nemen en de schade te vergoeden. Onder deze schade valt ook letselschade. Ben je van achteren aangereden? Dan kun je dus altijd de achteroprijdende auto aansprakelijk stellen. Echter zijn er wel altijd uitzonderingen. Wanneer het voorste voertuig plotseling remt, dan heeft de achterste auto geen schuld aan de aanrijding. Vaak ontstaat er dan een discussie wie er aansprakelijk is, het kan tenslotte ook gebeuren dat de achterste auto door de mist geen goed zicht heeft gehad op de voorste auto. 

Letselschade en schade aan het voertuig

Wanneer je te maken hebt met een kettingbotsing, dan is het goed om vast te leggen wat precies de schade is. Is je voertuig helemaal kapot? En heb je misschien wel letselschade overgehouden aan de botsing? Dan is het raadzaam om contact te zoeken met een letselschade advocaat. Je hebt misschien wel heel erg veel kosten gemaakt, en langdurige fysieke en mentale problemen. Op zoek naar letselschade advocaat nijmegen? Je kunt dan goed worden bijgestaan in het gehele proces met betrekking tot de kosten die je hebt gemaakt. Een advocaat kan helpen bij het indienen van een schadeclaim. Het is altijd goed om foto’s te maken en een schadeformulier op te stellen wanneer je te maken hebt gehad met een kettingbotsing.

Leuk om te lezen